luni, 23 martie 2009

Catarare in Cheile Galbenei

Cum primavara se lasa inca asteptata in zonele mai inalte m-am orientat catre o zona mai joasa unde sa am sanse sa ma catar la papuci fara sa inghet prea tare. Asa ca am ales zona Pestera Muierii si dupa 2 saptamani in care am tot sperat la o vreme buna am pornit la drum cu Tori, Rudy si Silvia.
Odata ajuns la destinatie observ ca astia de la meteo au avut dreptate si e frig si vant, dar asta e, daca tot am ajuns aici trebuie sa profit din plin de acest lucru. Studiez rapid cu Tori topo-ul zonei si ne indreptam catre Diedrul Salamandrei, din peretele Radului. Singura amintire care o am despre acest traseu este: traseu urat, plin de vegetatie si stanca proasta.
Cum temperatura nu vrea deloc sa creasca ne decidem sa renuntam sa ne mai dam pe trasee de 2 sau 3 lungimi(lungimea maxima in aceasta zona) si ne orientam catre o faleza cu cateva trasee de gr. 6 si 6+, cu inaltimi de pana la 30m.

Aici profit din plin de pufoaica si nu mai inghet de frig. Dupa 4 trasee decidem sa punem capat acestei zile de catarat multumiti de ce am facut tinand cont de vremea caineasca.
Seara la cort depanam amintiri din diverse ture si intr-un final obositi decidem sa punem capat acestei zile.

Duminica se anunta o zi mai calduroasa, dar soarele se lasa asteptat cam mult in locul unde am montat corturile asa ca strangem rapid totul si plecam catre peretii aflati in bataia soarelui. Pentru aceasta zi avem in plan 2 trasee deschise de Cornel Zarescu. Parcurgem pentru inceput tr. Coralul unde eu dau si o mica cazatura si am ghinionul sa ma lovesc nitel la mana dreapta asa ca pentru aceasta zi se termina pentru mine catararea cap de coarda. Traseul este frumos, cu stanca buna dar raman cu dezamagirea ca m-am lovit nitel si nu ma pot lupta si cu celalalt traseu decat din postura de secund.
Al doilea traseu este cu totul altceva, parca asta inseamna catarare adevarata caci trebuie sa muncesti singur sa iti montezi asigurarile, traseul fiind exlusiv pe asigurari mobile(nuci, frienduri). Pe langa asta mai are si o lungime a doua superba prin interiorul unei grote unde trebuie sa ma zbat nitel pentru a iesi la lumina.

Decid ca pentru mine este suficient ce am facut si pun capat cataratului pentru acest we, dar il mai filez pe Tori pe un traseu gradul 7+. Spre seara ne strangem toti 4 la masina si plecam spre Bucuresti, dupa o mica oprire la mici si bere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu